Trik Mudah Agar Hubungan Suami Isteri Terus Hangat


Usia perkahwinan sudah mencecah lima tahun ke atas? Hubungan suami isteri semakin hambar kerana masing-masing sibuk dengan anak-anak dan kerja? Lakukan sesuatu bagi mengeratkan terus hubungan suci anda berdua.

Dating Berduaan

Sesekali anda berdua perlu pandai ‘mencuri’ masa untuk keluar berduaan tanpa membawa anak-anak. Kalau mereka masih kecil mungkin boleh lakukan aktiviti ini dengan mengambil cuti  pada hari bekerja di mana anak-anak memang berada di bawah jagaan pengasuh atau taska. Pergilah menonton wayang, makan di restoran kegemaran anda atau sekadar window shopping seperti zaman anda bercinta dulu.

Masak Bersama

Biasanya aktiviti ini dilakukan oleh pasangan yang baharu berkahwin. Bila sudah masuk tiga tahun ke atas, masing-masing mula buat hal sendiri. Isteri sibuk masak di dapur, suami pula menonton televisyen. Apa kata sesekali isteri ajak suami sama-sama masak di dapur atau suami sendiri yang sukarela hulurkan bantuan. Tentu nampak sweet kan.

Mengimbas Nostalgia

Kadang kala suami isteri perlu mengimbas kembali zaman bercinta yang penuh dengan memori. Tentu banyak kenangan mencuit hati yang akan membuatkan anda berdua ketawa bersama. Tahukah anda dengan berkongsi cerita yang pernah dilalui bersamad ia mengukuhkan ikatan cinta pasangan suami isteri.

Hantar Mesej

Pertanyaan seperti “You dah makan lum?”, “How’s your day today my dear?” mungkin kedengaran klise tetapi hakikatnya ia memberi impak besar dalam hubungan anda berdua. Bayangkan dalam kesibukan di pejabat dan tekanan yang sedang dilalui, tiba-tiba telefon bimbit anda berbunyi tanda ada mesej masuk. Bila dibuka, si dia tersayang bertanyakan soalan sedemikian disertakan dengan imej emotikon yang lucu dan romantis. Tentu sahaja ia mampu membuatkan anda tersenyum dan melupakan seketika masalah yang melanda.

Beriadah Bersama

Tentu ramai pasangan suami isteri melakukan aktiviti beriadah bersama. Berjoging, berbasikal, berenang atau sekadar berjalan kaki di taman cukup untuk anda berdua menghabiskan masa bersama. Gelak ketawa sambil masing-masing memberi sokongan satu sama lain dalam usaha menurunkan berat badan atau sekadar mengekalkan stamina sudah tentu aktiviti mudah untuk terus mengukuhkan ikatan anda berdua.

0 Response to "Trik Mudah Agar Hubungan Suami Isteri Terus Hangat"